Náš příběh
Paella don Olino je značkou mladou, její historie se však začala psát před mnoha lety, kdy jsem strávil část svého života ve Španělsku. Většinu času jsem se pohyboval v horách ve východní části Španělska, kde jsem se v rámci společného žití s tamními lidmi setkal také s jejich tradičním jídlem paellou. Paella byla vařena při každé možné příležitosti, často jen na ohni při každodenní práci v tamních sadech. Jídlo jsem si zamiloval pro jeho jednoduchost, vynikající chuť, nezapomenutelný vizuální zážitek, ale také především pro jistou obřadnost, se kterou bylo jídlo vždy připravováno. Proto bylo pro mne samozřejmostí, že když jsem se jednoho dne vracel zpátky na rodnou Šumavu, tak kromě senegalského bubnu na mém batohu visela i pánev na paellu takové velikosti, kterou jsem byl schopen dovézt.
Pánev, na které vařím paellu dnes, bych již na zádech odvezl těžko. Má 130 cm v průměru a jsem na ní schopen uvařit až 200 porcí. A tak s naší pánví navštěvujeme farmářské trhy, hudební a food festivaly, svatby, zkrátka jezdíme všude tam, kde by jsme rádi lidem zprostředkovali i něco víc než jen výtečný gurmánský zážitek.